Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
21. embotit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'embotir; l'efecte. Budell, bufeta o embolcall sintètic, farcit de carn, generalment de porc, capolada. [...]
22. potaco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat compost de patates, de pebrot, de tomàquet i altres hortalisses, sovint acompanyat de carn, d'espineta, etc. [...]
23. saler
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas en què es guarda o se serveix la sal. Taulell en què se sala carn, peix, etc. [...]
24. carnisser carnissera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que ven carn, especialment de bou, de vedella i de xai. Que es nodreix de carn. Carner2 1. Cruel, sanguinari. Instints carnissers. Que opera amb poca destresa, s'aplica als cirurgians.  [...]
25. carnatge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn, especialment la que destrossen les bèsties de presa. Destrossa, mortaldat, en una batalla, un crim, un accident, etc. [...]
26. carnificació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conversió en carn. Alteració morbosa que dona als teixits de certs òrgans una consistència de carn. Carnificació del pulmó. [...]
27. carnissada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjada de carn. [...]
28. encarnat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Color de carn. [...]
29. paté
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. [...]
30. cuscús
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina fraccionada en bocins rodons, típica del nord d'Àfrica, que se serveix amb carn, llegums i salses picants. [...]
Pàgines  3 / 38 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>